Dag van de sport 28-04-2013

Op 28 april zal de Nationale Sportweek 2013 in Weert worden afgesloten met de Dag van de sport Weert. De Dag van de sport start om 13.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Verschillende verenigingen bieden gratis clinics aan voor jong en oud om zo de sportparticipatie te bevorderen.

De verschillende sporten waar mensen aan kunnen deelnemen zijn atletiek, basketbal, handbal, hockey, volleybal, voetbal en natuurlijk roeien.

Roeien

Roeivereniging Weert zal te vinden zijn op de Oude Markt met een stand waar kan worden geroeid op ergometers. Ga met elkaar de sportieve strijd aan en zet de snelste 100 meter tijd neer van de dag. Verder zal er een roeiboot liggen, zodat je een idee hebt waarin geroeid wordt. Dus kom allen op 28 april tussen 13:00 en 17:00 uur naar de Oude Markt!

Overig programma

Tijdens deze dag vindt ook de finale van het KNVB straatvoetbal toernooi plaats. Kortom, er is voor ieder wat wils!

Om 15.00 uur vindt op de Nieuwe Markt tevens de prijsuitreiking van de fotowedstrijd voor de leukste sportiefste sportfoto plaats. Er worden zowel een juryprijs als een publieksprijs uitgereikt. De winnaars krijgen een cadeaubon van Colada ter waarde van 150 euro.

Naast de prijsuitreiking van de mooiste sportfoto vindt ook de prijsuitreiking van de ballonnenwedstrijd plaats tijdens de Dag van de sport. Dit gebeurt om 14.00 uur. Bij de opening van de Nationale Sportweek op 19 april laten kinderen uit groep 8 allemaal een ballon los, de ballonnen welke het verst komen krijgen een leuke prijs van de Albert Heijn.

Naast sport is er op deze dag ook aandacht voor het goede doel. Runningteam 175 organiseert de Stiletto Run. Hierbij rennen mensen 175 meter op hakkenschoenen van 7 cm. Hier wordt een klein inschrijfbedrag voor gevraagd welke naar het goede doel gaat. Kijk voor meer informatie op de website: www.roparunteam175.nl

Kortom, 28 april wordt een dag vol sportieve activiteiten en redenen genoeg dus om een kijkje te komen nemen. Daarnaast is het een koopzondag en kan er dus gratis geparkeerd worden. Voor het volledige programma van deze dag en de rest van de Oranjeweek kunt u terecht op www.oranjeweekweert.nl