FAQ

Frequently Asked Questions • 1.Algemeen
 • Ik ben onder de indruk van wat RV Weert al heeft bereikt in haar jonge bestaan, mag dat?
  Wil Martens17-05-2018

  Dat mag of, misschien wel, dat moet.
   
  We zijn in 2013 opgericht en op dat moment waren er enkel wat ideeën over hoe de club er uit zou kunnen zien en waar die mogelijk gevestigd zou kunnen worden.
  Vandaag de dag hebben we alles tot onze beschikking om iedere dag heerlijk te kunnen roeien. We hebben een botenhuis en een club lokaal gebouwd. Er is een vlot in de haven gelegd, er zijn boten aangeschaft en alle leden zijn opgeleid zodat ze iedere dag op eigen gelegenheid kunnen roeien.
   
  Dat heeft bloed, zweet en tranen gekost en het is enkel gelukt omdat iedereen enthousiast en gedreven was om een roeiclub te realiseren. Datzelfde enthousiasme en diezelfde gedrevenheid tref je nog steeds aan bij RV Weert. We zijn hartstikke trots op wat we bereikt hebben, maar we zijn ook al weer druk bezig om verder te groeien zodat nog meer leden kunnen genieten van het roeien.

 • Wat zijn de toekomstplannen van RV Weert?

  De leden hebben een belangrijke inbreng bij het bepalen van de toekomstvisie. De meeste leden hebben aangegeven dat ze willen gaan roeien (scullen) in gladde (A of B) boten. Dat wordt gefaciliteerd door de vereniging. Leden worden opgeleid als instructeur voor gladde boten en (gladde) boord boten worden omgebouwd naar scul. Er wordt ook gekeken of de vloot verder uitgebreid gaat worden. Zo ja, dan moet er meer loods ruimte beschikbaar komen.
   
  Eind 2018 hebben we het bestaande vlot met 6 meter verlengd zodat we met nu met 2 boten tegelijk op het vlot kunnen. Dus minder wachten = meer roeien!
   
  Er wordt geïnvesteerd in het up to date houden van de site, zodat leden en geïnteresseerden hier vinden wat ze nodig hebben.

 • Kan mijn zoon/dochter ook komen roeien?

  Roeien kan vanaf ongeveer 10 jaar, afhankelijk van de ontwikkeling van het lichaam. Het kan dus betekenen dat een kind van 9 wel groot genoeg is om te roeien, maar een kind van 11 niet. Tijdens een intake wordt hier naar gekeken.
   
  Afhankelijk van de leeftijd en de boot types die er beschikbaar zijn zal er in het begin een aangepaste roei instructie worden gegeven aan de jeugd.

 • Ik heb een lichamelijke/verstandelijke beperking, kan ik leren roeien?

  Op dit moment heeft RV Weert geen speciaal opgeleide instructeurs voor roeiers met een “beperking”.
   
  Neus eens rond bij andere roeiverenigingen of zij dit wel aanbieden.
   
  Roeien is een ideale revalidatiesport, door middel van (kleine) aanpassingen kan er gewoon geroeid worden in een roeiboot. Roeien is ook een paralympische sport, waarin in verschillende disciplines gestart kan worden. Een verstandelijke beperking is ook geen probleem, als je kunt zwemmen, kun je ook leren roeien.

 • Waar kan ik meer informatie vinden?

  De meeste informatie over RV Weert is terug te vinden op deze website. Onder het menu "FOTO/VIDEO&ZO" vind je links naar o.a. onze Facebook-pagina, Twitter account en ons Youtube kanaal.
   
  Voor meer informatie of specifieke vragen kun je mail sturen naar info@rv-weert.nl. Wij nemen daarna contact met je op.

 • 2.Roeien
 • Ik wil meteen gaan roeien, kan dat?
  Wil Martens17-05-2018

  Bij RV Weert kunnen ervaren roeiers meteen aan de slag. Ze moeten eenmaal voorroeien om te bepalen welk niveau ze hebben. Daarna kunnen ze elke dag zelfstandig roeien, alleen (als ze skiff niveau hebben) of met een een groepje.
  Voor beginnende/onervaren roeiers heeft het de voorkeur om eerst te starten met de roei instructie. Die wordt minimaal 1 maal per jaar georganiseerd. Dan leer je in zo'n 2 maanden tijd om technisch goed te roeien. De instructie wordt afgesloten met een examen. Met het diploma op zak kun je dan iedere dag zelfstandig roeien.
  Mocht er op korte termijn geen roei instructie worden gegeven en je wilt toch roeien? Als je al iemand kent die lid is van RV Weert, laat je dan inviteren door dat lid. Dan kun je direct eens mee roeien met ervaren roeiers die je de beginselen van het roeien bij brengen.
  Een brief of mail sturen naar RV Weert, Industriekade 50 6006 SJ Weert, kan ook. Geef aan dat je een keer wilt proef roeien en vermeld je contact gegevens. RV Weert neemt dan contact met jou op.
  Stuur je mail naar secretaris@rv-weert.nl.

 • Hoe vaak per week kan ik roeien?

  Als je roei instructie hebt gevolgd en deze succesvol hebt afgerond kun je zelfstandig of met een ploegje roeien wanneer je maar wilt. Roeiers die al roei ervaring hebben zullen voor moeten roeien voor de Commissie Roeien zodat deze kan bepalen welk niveau de ervaren roeier heeft. Het niveau van roeien bepaalt het type boot waarin geroeid kan worden.

 • Kan er ook geroeid worden in de winter?

  Jazeker, op het water kan geroeid worden tot het kwik onder -2 Celsius zakt. Er kan altijd op de ergometers geroeid worden, dit zijn indoor roeimachines.

 • Kan ik ook wedstrijden roeien?

  RV Weert organiseert wedstrijden voor haar eigen leden.
   
  RV Weert is ook lid van de Koninklijke Nederlandsche Roeibond (KNRB) zodat leden van RV Weert ook kunnen deelnemen aan wedstrijden op andere roei locaties.

 • 3.Instructie
 • Kan ik roei-instructie krijgen?

  Jazeker. We geven roei-instructie voor beginnende / onervaren roeiers. De roei-instructies starten in de lente. Ieder jaar houdt de vereniging een open dag. Hier kun je je aanmelden voor de roei-instructie. Je kunt je ook direct aanmelden als lid.

 • 4.Lidmaatschap
 • Wat kost het lidmaatschap?

  Roeien (senioren) kost €250,- (van april t/m maart het jaar er op). Voor nieuwe leden zonder roei ervaring vragen wij €100,- instructiegeld.
  Meer details vind je onder lid worden.

 • Zijn er bepaalde eisen waaraan een beginnende roeier aan moet voldoen?

  Iedereen moet goed kunnen zwemmen. Het kan gebeuren dat je met een boot, om gaat. Dan moet je wel zelf op de kant kunnen komen.

 • Wat wordt er van mij verwacht als lid?

  Een vereniging draait op vrijwilligers, daarom is het belangrijk dat iedereen een steentje bijdraagt. Er zijn bestuursfuncties en functies binnen commissies die ingevuld moeten worden. Verder zijn er mensen nodig die helpen bij het schoon houden van de vereniging, het onderhouden van het gebouw en het onderhouden van het materiaal. En voor het onderhouden van de applicaties die RV Weert gebruikt (de web site, MySportsplanner, MyFleet, Facebook pagina, Twitter, Youtube kanaal van RV Weert, ...).
   
  Neus eens rond op de Bestuur & Commissie pagina. Daar vind je links naar de verschillende commissies. Meld ons wat jou aanspreekt! Op de Bestuur & Commissie pagina staat aangegeven hoe je dat kunt doen.

 • 5.Materiaal
 • Hoe ziet de vloot er uit?
  Wil Martens28-05-2018

  RV Weert beschikt over skiffs (1-persoons, ongestuurd), gestuurde en ongestuurde 2-persoons boten en gestuurde 4-persoons boten. De 2 en 4 persoonsboten zijn er als scul- en ook als boordroeier. We hebben A (glad), B (semi glad) en C (met kiel) boten.
   
  Niet alle boten staan op de foto's hieronder omdat de leden van RV Weert al met een aantal boten aan het roeien waren op de Zuid-Willemsvaart. Ook de skiffjes ontbreken.
   
  Vloot RV Weert

  Vloot RV Weert

 • Moet ik een eigen boot kopen?

  De vereniging heeft boten waar leden gebruik van kunnen maken. Mocht je zelf een boot willen kopen, neem dan contact op met het bestuur. Indien er ruimte over is in het botenhuis, kan deze mogelijk gebruikt worden voor privé-stalling.