Jeugd

Roeivereniging Weert heeft momenteel één enthousiaste jeugdroeier.

Roei-instructie
Momenteel wordt er tweemaal per week roei-instructie gegeven aan jeugdroeiers. In het voorjaar en in de zomer wordt er instructie gegeven op het water. In het najaar en in de winter wordt een training op het water gegeven en op ergometers geroeid.

Tijden (buiten schoolvakanties):

  • Donderdagavond van 19:30-20:30 uur (indoor).
  • Donderdagavond van 19:00-20:30 uur (outdoor).
  • Zondagochtend van 10:30 – 12:00 uur (outdoor).

Roeien gebeurd altijd onder begeleiding van een instructeur.

IMG-20151004-WA0012

Wedstrijden
Jeugdleden van 10-14 jaar kunnen deelnemen aan jeugdwedstrijden. Dit zijn wedstrijden over relatief korte afstanden, vaak zo’n 200 meter. Je kunt meedoen in een skiff, dubbeltwee of een vier.

Jeugdleden van 15-18 jaar kunnen wedstrijdroeier worden en deelnemen aan nationale en internationale wedstrijden. Voor minder ambitieuze roeiers bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan regiowedstrijden.

Deelname aan wedstrijden wordt gecoördineerd door de Commissaris Roeien.

20151011_100909Wil je lid worden?
Als je kan zwemmen ben je vanaf de leeftijd van 10 jaar welkom bij Roeivereniging Weert voor jeugdinstructie; je kunt gewoon eens langskomen om kennis te maken. Je mag 3 maal meedoen om kennis te maken. Daarna kan je, natuurlijk in overleg met je ouders, besluiten om jeugdlid worden.

Voor vragen kan je een mail sturen naar secretaris@rv-weert.nl (klik hier)

Als je kennis komt maken, kunnen we je meer informatie geven zoals informatie over contributie, eventueel bijkomende kosten voor wedstrijden, enzovoort.