Onze Vereniging

Het prille begin van Roeivereniging Weert
In maart 2013 worden de 3 initiatiefnemers (Lex, John en Paul) door Joof Oosterbaan bij elkaar gebracht. Daarmee worden de eerste stappen gezet voor een roeivereniging in Weert. Na een informatie avond en een roei clinic wordt Roeivereniging Weert op 16 september 2013 opgericht.

Na de oprichting gaan de circa 25 leden enthousiast aan de slag. Er worden bergen werk verzet; er wordt een clublokaal annex botenhuis uit de grond gestampt en er wordt een vlot geplaatst in de haven. Van heinde en verre worden er roeiboten aangetrokken. Het is dan ook al snel passen en meten in het botenhuis om alle 13 roeiboten een goede plek te geven.

Op 28 april 2015 wordt ons verenigingsgebouw geopend. De vereniging telt dan circa 30 leden en die kunnen op eigen gelegenheid roeien op de Zuid-Willlemsvaart in Weert.

Onder aan deze pagina vind je een leuk filmpje uit de begin periode van onze club.

Roeivereniging Weert vandaag de dag
Vandaag de dag hebben we alles tot onze beschikking om iedere dag heerlijk te kunnen roeien. Clublokaal, botenhuis, vlot, roeiboten, instructeurs, coaches, …, het is allemaal present. Al onze leden zijn opgeleid zodat ze iedere dag op eigen gelegenheid kunnen roeien. Nieuwelingen kunnen zich aanmelden via de site en ze krijgen dan allereerst instructie om de basis van het roeien onder de knie te krijgen. Verder is er tijdens de instructie aandacht voor veiligheid en materiaal handling.
En na het roeien is het altijd gezellig om even bij te buurten in het clublokaal of op ons riante terras aan de haven bij sluis 16.
Kom geheel vrijblijvend eens langs en ontdek hoe leuk roeien is. De zondagmorgen is favoriet bij de leden van RV Weert. Vanaf 9:30 wordt er volop geroeid, vaak al eerder. Er is volop gratis parkeergelegenheid voor de deur.