Verslag: Roeiclinic bij E.S.R. Thêta

Door: Mireille van Pol

Ondergetekende heeft een klein verslag gemaakt ter herinnering en voor diegene die er niet bij waren, jammer je hebt wat gemist. 

Het is een mooie herfstdag. Het zonnetje schijnt, een beetje frisse wind, maar in ieder geval geen regen dus een prachtige dag om te roeien.
Rond 12.00 uur druppelt iedereen binnen in de warme en aangename, ruimte/bar van Eindhovense Studenten Roeivereniging Thêta. We hebben vanuit verschillende oogpunten een goede kijk op het water, daar waar het gaat gebeuren. Er klinkt gezellig geroezemoes, tussen zowel de aanwezige studenten en onze roeileden. Iedereen heeft er reuze zin in. Eindelijk weer een keer echt op het water. Na de administratieve handelingen worden we in 2 groepen verdeeld.

SAM_2269

De eerste groep zat al in de juiste kleding en gaan richting het vlot. Met vereende krachten worden de twee roeiboten te water gelaten.
Dit keer zal er geroeid worden in boord C4+. Je hebt dan maar met een riem/paal te maken. Dit lijkt ondergetekende makkelijker, in ieder geval zullen mijn duimpjes nu niet met elkaar in botsing komen…
Een 4-tal instructrices staan er voor ons buiten klaar. Helder en duidelijk worden er nog wat roeitermen met ons door genomen. We leren “opnieuw” tellen, de roeier achterin (boeg) is nummer 1, en de slag voorin de boot is nummer 4.
Per boot gaat er een stuurtje voorin mee en een tweede instructrice fiets met ons mee langs de kade voor nog wat extra aanwijzingen en tips.
Mijn grootste les van vandaag was wel. Je moet niet te veel nadenken en vooral voelen. Dan zal de roeibeweging makkelijker en soepeler verlopen…. jaja makkelijker gezegd dan gedaan, maar wij al groener dan groene beginnelingen kregen toch goede commentaren, dus we houden de moed erin. 🙂

SAM_2278

Groep 2 krijgt uitleg en een rondleiding van de voorzitter van Thêta, Erik Wieringa. Allerlei historische namen, van zowel Grieken als gepassioneerde veteranen passeren de revue. Als we langs de werkplek van de bootsman lopen, begint menig houtworm onder ons de kwijlen. Uiteraard Paul Scheenaard ziet deze taak wel zitten en wil wel in de leer…. maar helaas, dit is alleen voor de Thêta leden weggelegd…
Na een korte warming up op de Ergometer, zijn wij er ook klaar voor. We willen op het water. En wat een geluk, zie daar de eerste roeiers komen er al weer aan.
Er volgt een soepele overgang tussen de groepen en er staan al weer nieuwe coaches voor ons klaar. En het ritueel herhaald zich…
Na een leuke, intensieve en innoverende roeitocht, arriveren we na een uurtje weer definitief aan wal. Maar het samenspel is nog niet voorbij. De boot moet ook weer uit het water, gewassen worden en dan weer terug in de loods op zijn gespreid bedje. En ook dat loopt goed af.

SAM_2326

Zo nu hebben we wel trek in ons welverdiende biertje. Proost op deze geslaagde dag! Ja, Commissie Activiteiten, werk aan de winkel, dit proeft naar meer.

Ik wil roeivereniging Theta, hartelijk danken, en dan spreek ik denk ik wel namens iedereen, voor hun gastvrijheid, goede uitleg en warm ontvangt.

Graag tot een volgende keer.

Was getekend, Mireille van Pol

Meer foto’s.