Verslag: Toertocht Roermond-Wessem-Roermond

Op zondag 6 oktober moesten 4 leden van onze vereniging al vroeg op staan om deel te nemen aan de toertocht Roermond-Wessem-Roermond, een toertocht van in totaal 30 km. Lex, John, Koen en Paul melden zich om 8 uur bij roeivereniging Aeneas en konden even later de boot in stappen. John koos een paar Roermondse dames uit om mee in het bootje te stappen, Lex en Koen gingen samen in een gestuurde twee, met als stuurman Paul. Een prachtige tocht over de maas leidde ons naar de sluis in Linne waar we door heen gingen. Een nieuwe ervaring voor ieder van ons, maar het was prima te doen.

20131006_100239

Bij aankomst in Wessem werden we ontvangen bij restaurant De Knip met koffie en (Wessemse) vlaai. Daarna wisselde Koen en Paul van positie en werd er begonnen met de terugweg. Na een wachttijd van een half uur bij de sluis konden we hem dan eindelijk binnen varen. Er werd nog wat gespard met een roeiboot uit Maastricht die ook was uitgenodigd, Lex en Paul wisten de 4 voor te blijven en zo kwamen we tenminste niet als laatste aan in Roermond.

IMG-20131006-WA0005

Hier werden de boten uit het water gehaald en stond de soep klaar met een lekker broodje. John en Koen vertrokken hierna naar huis, Lex en Paul hadden nog een bestuursbijeenkomst met alle roeibesturen van Limburg. Een zeer lange dag maar wel een leuke dag. Het eerste optreden ban Roeivereniging Weert buiten Weert was hiermee een feit.

IMG-20131006-WA0004