Nuttig en minder nuttig nieuws

Prikbord van de site nerd 😈 laatste nieuwtje is van 15 december 2018

Klik op een link hieronder en je springt meteen naar het onderwerp.

Zoeken op de website
Het moet idd niet veel gekker worden, maar je kunt nu ook zoeken op de website… De zoekoptie staat op het beginscherm. Als je de website bekijkt op een mobieltje, scroll dan een heel eind omlaag op de beginpagina voor de zoek optie.
Nadat je een zoekterm hebt ingegeven worden de zoekresultaten getoond. Er worden zowel berichten als pagina’s getoond die voldoen aan de zoekterm. Wil je het zoek criterium verwijderen, klik dan op de HOME menu optie.

Berichten filteren
Je kunt berichten filteren op categorie of op maand. De filters staan op het beginscherm, zie screenshot hieronder. Als je de website bekijkt op een mobieltje, scroll dan een heel eind omlaag op de beginpagina voor de filter optie.
Selecteer een categorie of een maand waarop je wilt filteren uit het drop down menu en je krijgt enkel de berichten te zien die voldoen aan het filter. In het drop down menu zie je tussen de haakjes het aantal berichten voor het filter. Daarna worden enkel de berichten weergegeven die voldoen aan het filter. Het actuele filter wordt boven de berichten weergegeven.
Combineren van de twee filters kan niet. Je filtert het een óf het ander. Wil je een filteroptie ongedaan maken, klik dan op de “Home” menu optie.

 

 

 

 

 

Leuke weetjes over en mooie foto’s van de Zuid-Willemsvaart
Onder menu “ROEI SITES” vind je nu de optie Zuid-Willemsvaart. Daar vind je een berg info over “ons” kanaal en tig foto’s. Als je naar beneden scrollt vind je aan de linkerzijde links over gebouwen, sluizen, bruggen, … die aan dit kanaal liggen. Zoals bv. info over onze stadsbrug met mooie foto’s uit de oude doos.

Inloggen op de website is nu niet meer nodig
Alle pagina’s van de website zijn nu door iedereen te bekijken. Je hoeft niet meer in te loggen. Kijk eens onder menu ROEIEN > Instructie. Daar vind je van alles wat je al wel en niet weet over roeitechniek, materiaal, commando’s…

Website op je mobieltje weergeven inclusief alle foto’s
Als je de website van RV Weert op je mobiel bekijkt dan kan het zijn dat niet alle foto’s worden weergegeven (foto links onder). Scroll op het beginscherm van de website helemaal naar beneden en klik op “Volledige site bekijken”:

Nu worden alle foto’s weergegeven op je mobiel (foto rechtsonder).

Je verbruikt nu wel meer data. Je kunt de instelling ook weer eenvoudig terug zetten. Ga naar het beginscherm van de website en scroll weer helemaal naar beneden en klik op “Mobiele site bekijken”.

Sneller roeien? Effectiever coachen?

Selecteer op onze website menu “Roeien > Instructie > Roeien en Coachen van Jeroen Brinkman”.

Klik op de site op een van de icons voor meer informatie.
Screen shot van de beschikbare icons:

 

 

 

 

 

And Now For Something Completely Different
Onze web nerd nodigt iedereen uit om zijn / haar “digitale” kennis te delen om het roeien en RV Weert nog beter onder de aandacht te brengen. Schroom niet en mail je tips, trucs en wat dies meer zij naar webmaster@rv-weert.nl. Dank-u-wel-zeer-beleefd, onze web nerd gaat er mee aan de slag!

Historisch foto materiaal van RV Weert nu (ook) op de site
Op de Facebook pagina van RV Weert staan prachtige foto’s die het prille begin van RV Weert laten zien. Die foto’s zijn nu ook te bekijken op de site. Je hebt dus geen Facebook account nodig om ze te bekijken. Onder menu FOTO/VIDEO&ZO klik je op Foto’s 2016 en vroeger.

 

 

 

 

Boten afschrijven in My-Fleet voor dummies “the easy way”
Tuurlijk, roeien is het (op één na?) leukste wat een mens kan doen. Ook erg leuk om te doen: boten afschrijven in My-Fleet. Dat kan op verschillende manieren. De makkelijkste manier: meld je op een PC aan in My-Fleet. Kies menu “Reservering” en dan “Reserveren”. Vul nu de datum en de tijd in en geef bij “Zoek” de bootcategorie in. Dan verschijnt er een lijst met alle boten, zie screen shot. De boten die nog beschikbaar zijn hebben een groene rechthoek in de laatste kolom. Vink de groene rechthoek aan en klik op “Reserveer”. Daarna komt er een pop-up scherm om te bevestigen. Klik nu op “OK”. That’s it.
Veel plezier toegewenst bij het afschrijven van de boten!

Handige en leuke nieuwe menu opties onder de menu’s ROEIEN en FOTO/VIDEO&ZO

Het menu ROEIEN heeft nu 3 handige nieuwe menu opties: MySportsplanner, MyFleet en Buienradar Weert. Zo heb je de toepassing om je aan te melden voor een activiteit (of om er een te maken) en die om een boot af te schrijven direct beschikbaar via de site onder hetzelfde menu. En op buienradar vind je naast de info over het weer ook de tijden van de zonsopgang en zonsondergang, handig!

 

Het menu FOTO’S is omgedoopt naar FOTO/VIDEO&ZO . Onder dit menu vind je nu drie nieuwe menu opties: Video kanaal RV Weert, Facebook RV Weert en Twitter RV Weert. Klik er eens op en neus eens rond om te zien wat de RV Weert doet op Facebook en Twitter. Op het video kanaal vind je een aantal klassiekers, kijken!